Menu

Marmorino Roma

Marmorino Roma on monipuolinen kalkkilaasti, jonka marmorihiekkaa sisältävä koostumus saa valmiin pinnan kiiltämään himmeästi valon osuessa siihen. Tuotteella tehty pinta on tyylikäs ja elävä. Marmorino Romaa voidaan asentaa esimerkiksi hierrettynä pintana, liipattuna Lamato-pintana, rouheana Beton Design-pintana tai Travertino-marmoria jäljittelevänä pintana. Pinnan kuviointi on myös mahdollista tehdä jäljittelemään vaikkapa halkaistua kiveä tai aaltokuviota.

Marmorino Roma on erittäin hengittävä pinta, jossa kalkin koostumus estää homeiden ja bakteerien kasvun. Tuote kestää erinomaisesti kosteuden ja lämpötilan vaihteluja.

Tuote on sävytettäissä Belle Artin värikartan kalkki-sävyjen mukaan. Kovin syviä tai tummia sävyjä ei kalkkituotteilla pysty tekemään kalkin ominaisuuksista johtuen.

 

KOOSTUMUS

Marmorino Roma on kalkkilaasti, jonka kiven raekoko on keskimäärin 0,7mm. Marmorino Roma sisältää sammutettua ja pehmeää kalkkia, valikoituja marmorihiekkoja- ja pölyjä sekä kasvien ja mineraalien ainesosia.

 

KÄYTTÖ

Marmorino Roma sopii käytettäväksi seinäpinnoissa sisä- ja ulkotiloissa. Marmorino Romaa voidaan käyttää myös takan pinnoittamisessa, kuivissa WC-tiloissa ym. Se voidaan asentaa kipsilevylle, vanhan maalin päälle, tasoitetulle seinälle sekä lastulevypinnalle.

 

ASENNUSTAPA

Marmorino Roma asennetaan lastalla yleensä kahtena kerroksena. Eri tekniikat tehdään hyvin erilaisin tavoin ja välinein. Erilaisista asennustavoista on kerrottu tarkemmin alla.

 


 

LAMATO

Marmorino Roma - Lamato on perinteinen, Marmorino Roma-kalkkilaastilla tehty pinta, jossa marmorihiekan kiilto saadaan esiin liippaamalla pintaa useaan kertaan. Pinta on samettinen ja hillitty, ja kiiltää himmeästi valon osuessa siihen. Pieni värivaihtelu kuuluu tekniikan luonteeseen: päällekkäin osuvat lastanvedot syventävät väriä pinnassa.

 

ASENNUSTAPA

Marmorino Roma asennetaan lastalla kahtena kerroksena. Ensimmäinen kerros levitetään tasaisena kerroksena lastalla. Toinen kerros asennetaan ristiin rastiin levittäen ja kosteana liipaten useaan kertaan, ensin kevyemmin, sitten kovemmin. Näin muodostuu tuotteelle ominainen elävä pinta, jossa marmorin kiilto tulee esiin.

 


 

BETON DESIGN

Beton Design on Marmorino Roma-kalkkilaastilla tehty rouhea , vaihteleva ja kolmiulotteinen pinta. Siinä vaihtelevat karhea, tasoittamaton pinta ja sileämmät kohdat. Pinta sopii erityisen hyvin efektiseiniin modernin, sileän pinnan vastapainoksi.

 

ASENNUSTAPA

Marmorino Roma asennetaan lastalla kahtena kerroksena. Ensimmäinen kerros levitetään tasaisena kerroksena lastalla. Sen kuivuttua asennetaan toinen kerros levittäen lastalla laastia epäsäänöllisesti sinne tänne, suurempina ja pienempinä läikkinä. Pienen alan käsittelyn jälkeen palataan takaisin siloittamaan puhtaalla lastalla korkeimmt huiput sileäksi. Sileitä kohtia voi pinnan hieman kuivuttua liipata kiilävämäksi.

 


 

HIERRETTY

Marmorino Roma - Hierretty on kauniin elävä kalkkipinta, jossa tuotteen seassa olevat kivet hierretään esiin sienellä. Pyörein liikkein hierretty pinta muodostaa elävän ja kolmiulotteisen, silti rauhallisen ilmeen. Pienirakeiset kivet järjestyvät vaihtelevasti, jolloin pinta ei ole yksitoikkoinen vaan kohdissa, joissa hiekkaa jää hieman enemmän, on sävy hieman tummempi kuin vähemmän hiekkaa sisältävä kohta.

 

ASENNUSTAPA

Marmorino Roma – Hierretty asennetaan lastalla tasaiseksi kerrokseksi. Pinnan hieman kuivuttua se hierretään kostealla sienellä pyörein liikkein tasaiseksi. Hiertämistä voi helpottaa lisäämällä sieneen hieman kosteaa materiaalia. Asennus on helppo tehdä.

 


 

TRAVERTINO

Travertino on Marmorino Roma-kalkkilaastilla tehty Travertino-marmoria jäljittelevä pinta, jossa vaihtelevat sileät pinnat, joissa marmorin kiilto näkyy, sekä kolot ja rosoinen mattapinta. Kuvio tehdään yleesä vaakasuuntaiseksi, kuten Travertino-marmorissa. Travertino-tekniikkaa voi käyttää joko suurena pintana kuvioituna, tai laatoiksi rajattuna, jolloin vaikutelma marmorista on vielä voimakkaampi. Pinta on molemmin tavoin tehtynä ajaton, tyylikäs ja kauniin vaihteleva.

 

ASENNUSTAPA

Marmorino Roma asennetaan lastalla kahtena kerroksena. Ensimmäinen kerros levitetään tasaisena kerroksena lastalla. Sen kuivuttua asennetaan toinen hieman paksumpi, tasainen kerros, n. neliön kokoinen ala kerrallaan. Se kuvioidaan karkealla muovipintaisella telalla ja esim. ruohomaton palalla vaakasuuntaisin kuvioin epäsäännöllisesti. Laastin hieman kuivettua liipataan lastalla korkeimmat huiput pois. Pintaa liippaillaan lastalla useaan kertaan pinnan kuivuessa, jolloin saadaan sileisiin kohtiin kiilto esiin.

 


 

Lataa tekniset tiedot:

Marmorino Roma

Leave a comment

back to top