Menu

Kalkkipintojen pohjustus

Kalkkipintoja asennettaessa pohjan tulee yleensä olla hyvin tasoitettu. Varsinkin pysty- ja vaakasuuntaisia tasoeroja kannattaa välttää. Erityisen huolellista tasoituksen on oltava ohuiden kalkkituotteiden alla. Stuccopinnoitteet ja Marmorino Naturale ovat tälläisiä, erityisen hyvän pohjan vaativia tuotteita. Myös paksummissa, liipatuissa pinnoissa pohjan epätasaisuus (kolot tai kohoumat) tulevat esille pintaa liipatessa. Luonnonmateriaalina kalkki näkyy eri värisenä kohdissa, joissa sitä on eri paksuinen kerros. Hierretty pinta ja rosoinen, mattapinta (esim. Beton Design) antaa parhaiten anteeksi pohjan epätasaisuutta. 

Pohjamaalina kalkkituotteillemme käytetään Wall Base 025-pohjamaalia. 

 

 


 

 

WALL BASE 025

Wall Base 025 on läpikuultava tartuntapohjamaali monenlaisille pohjille sisä – ja ulkotiloihin. Erityisesti sen karkea, huokoinen pinta muodostaa hyvän pohjan kalkki- ja stuccopinnoitteille, mutta toimii hyvin alustana myös muille karkeammille maaleille, esimerkiksi kvartsimaaleille.

 

KOOSTUMUS

Notkea, pehmeä tahna, joka ohennetaan vedellä n. 40%. Wall Base 025 on akryylihartsipohjainen ja sisältää kvartsihiekkaa.

 

KÄYTTÖ

Soveltuu sisä – ja ulkotiloihin. Kalkki- ja stuccopinnoitteiden pohjamaaliksi sekä muiden koostumukseltaan karkeiden maalien alle. Se soveltuu käytettäväksi aiemmin maalatuille pinnoille, tasoitteen, kipsin tai kuitulevyn päälle.

 

ASENNUSTAPA

Wall Base 025 asennetaan lyhytnukkaisella telalla, vedellä ohennettuna. Yleensä yksi kerros maalia riittää, eikä pinnan tarvitse olla peittävä.

 

Tekniset tiedot:

Wallbase 025 (pvm 29.5.2013)

Kalkkipintojen pohjustusohje

Stuccopintojen pohjustusohje

Leave a comment

back to top