Menu

Kalkkipinnoitteet

 

"Pietra, acqua, fuoco e tempo
- quattro ingredienti naturali per la creazione della calce "

           "Kivi, vesi, tuli ja aika – neljä luonnonvoimaa, jotka yhdessä luovat kalkin. "

 

Kalkkia on käytetty pinnoitteena maailmanlaajuisesti hyvien ominaisuuksiensa vuoksi jo vuosituhansia. Kalkin korkea pH (12-13) tekee siitä luonnonmukaisen torjunta-aineen esim. hometta ja bakteereja vastaan. Kalkki on antistaattista, eikä siten vedä puoleensa likaa ja pölyä. Halutessasi saat kalkkipinnoitteen kauttamme myös valmiiksi asennettuna.

Kalkki on erittäin hengittävä materiaali joka läpäisee luonnollisella tavalla vesihöyryä. Hengittävyyden ansiosta kalkkipinta ei kupruile tai halkeile, koska pinnan alla oleva mahdollinen kosteus pääsee haihtumaan. Kalkkipinnotteilla saadaan aikaan kaunis luonnollinen pinta, joka hengitää. Lialle ja vedelle alttiile pinnoille esim. keittiön altaan takana, WC:n seinässä tai takassa, voidaan pintaan lisätä suoja-aine, joka muodostaa likaa ja vettä hylkivän, pyyhittävän pinnan muuttamatta pinnan tuntua tai ulkonäköä.

Kalkkipinnoitteet tekevät jokaisesta kohteesta ja pinnasta yksilöllisen. Pinnasta tulee elävän näköinen, värivaihtelut kuuluvat kalkin luonteeseen. Raaka-aineet ovat tarkkaan valittuja ja tuotteet on valmistettu perinteita kunnioittaen. Kalkkituotteissa on erikokoisia marmorihiekkoja, jotka antavat tuotteille niille ominaisen ulkonäön. Pinnoitteet ovat sävytettävissä luonnonnollisiin sävyhin.

Valitsemalla kalkkipinnoitetta et valitse vain väriä, vaan myös tietyn efektin, tekstuurin ja asennustekniikan. Kalkkipinnoite on luonnonmukainen ja kestävä valinta. 

 Kalkkien värikartta