Menu

Mitä on hartsi?

Hartsi on yleisnimi monille luonnollisille ja synteettisille materiaaleille. Ne ovat kaikki sakeita nesteitä, jotka pystyvät kovettumaan pysyvästi.
Hartsia esiintyy luontaisesti lukuisissa kasveissa, joista uuttamalla ne voidaan ottaa käyttöön. 

Vuosituhansien ajan ihmiset ovat osanneet hyödyntää hartseja. Sana hartsi tulee suomen kieleen saksan Harz-sanasta, joka tarkoittaa pihkaa.

Synteettiset hartsit ovat monessa suhteessa samanlaisia kuin luonnolliset, mutta ne on valmistettu erityisin kemiallisin prosessein, jolloin
kuhunkin käyttökohteeseen on kehitetty sen vaatimat kestävyys- ja esteettiset ominaisuudet . Hartsien sidosaineiden lisäksi tuotteissa on esimerkiksi
kvartsi- ja piioksideja sekä mikrokuituja.

Synteettisten hartsien käyttö on aloitettu 1960- luvulla teollisuuden tarpeisiin. Erityisesti elintarviketeollisuudessa on käytetty hartseja niiden
hygieenisyyden vuoksi; hartsi ei toimi kasvualustana bakteereille tai homeille ja on antistaattinen.

Kestävyytensä, helppohoitoisuutensa ja monipuolisuutensa ansiosta hartseja käytetään yhä enemmän kaupan alalla ja asunnoissa.
Hartsienavulla pinnoille saadaan luotua mitä erilaisimpia tyylejä: sileitä tai karkeita, läpinäkyviä tai värillisiä, kiiltäviä tai mattapintaisia.
Arkkitehdeille sekä oman kodin suunnittelijoille tämä antaa vapaat kädet luovuudelle.

Valikoimamme hartsit ovat vesiohenteisia ja erittäin vähäpäästöisiä. Suurin osa hartseistamme on synteettisiä hartseja, jotka sisältävät luonnonaineksia. Hartsit valmistaa Italialainen Pava Resine, jolla on pitkät perinteet ja laadun varmistava laboratoriotutkimus tuotteiden taustalla. Pava Resine on perustettu jo vuonna 1978, ja tuotevalikoimaan kuuluu teollisuuden ja julkisen rakentamiseen tarkoitettujen tuotteiden lisäksi hartseja myös kotikäyttöön ja taiteellisiin projekteihin.

 

 

www.pavaresine.it

Pava marchio aziendale cmyk PAVAN LOGO

Leave a comment

back to top