Menu

Hartsipinnan hoito

Hartsipinnoitteet ovat helppohoitoisia ja kestäviä. Koska helposti likaantuvia saumoja ja silikonia ei ole, yhtenäinen pinta on helppo puhdistaa. Suoja-aineella pinnoitettu hartsi ei ime itseensä likaa, rasvaa tai kerää pölyä. Pinta ei myöskään toimi kasvualustana homeelle.

Pinnasta lika on helppo puhdistaa neutraalilla puhdistusaineella. Emäksiset puhdistusaineet soveltuvat pH10 saakka, happamien pesuaineiden käyttöä ei suositella kuin hyvin laimennetuin seoksin. Varsinkin ammoniakkia ja sulfamaattiyhdisteitä sisältäviä tuotteita on hyvä välttää. Liian hapan ja vahva puhdistusaine voi aiheuttaa väri- ja pintamuutoksia hartsissa.

Pintaa voi pestä mopilla, rätillä tai harjata pehmellä harjalla. Voimakkaasti strukturoitujen pintojen puhdistus onnistuu parhaiten pehmeällä harjalla. Vältä voimakasta ja usein toistuvaa hankaamista karhealla harjalla tai hankaussienellä. Julkisissa tiloissa lattiapesuri, jota käytetään kokolattiamattojen pesuun on erityisen hyvä pinnoille, joihin on jätetty stuktuuria.

Säännöllinen puhdistus helpottaa puhtaanapitoa.

Mikäli hartsin alla oleva lattia elää voimakkaasti, voi hartsipintakin haljeta. Käyttämämme hartsit ovat kuitenkin joustavia, eivätkä halkea helposti. Mikäli halkeama kuitenkin tulee, se on mahdollista korjata hiomalla suoja-aine ja vaurioitunut kohta huolellisesti, jonka jälkeen pinnan voi korjata hartsimassalla, ja suoja-aineella. Samoin voi tehdä, mikäli pintaan on kohdistunut voimakas isku terävällä esineellä, ja pinta on vaurioitunut. 

Mikäli kyllästyy väriin tai efektiin hartsipinnassa, sen voi halutessaan pinnoittaa uudelleen hiomalla ensin suojaavan kerroksen pois. Hartsipinnan päälle on mahdollista myös laatoittaa, kunhan pinta hiotaan ensin hyvin.

Leave a comment

back to top