Menu

Hartsiefektit

Hartsit ovat erittäin monipuolisia tuotteita, joilla saa kestävää ja uniikkia pintaa luonnollisen kivimäisestä metallihohtoiseen tai räiskyvän värikkääseen, kiiltävään pintaan. 

Muutamaan suosituimpaan asennustapaan löytyy kuvaukset ja asennusohjeet alla. Valikoimassamme on saatavilla muitakin tuotteita kuin nettisivuilla esitetyt, kysy lisää toimistostamme. Autamme löytämään oikeat tuotteet ja asennustavat toivomasi efektipinnan aikaansaamiseen. 

 


 

TOSCANA

Toscana-efekti on luonnollinen, sileä hartsipinta joko yksivärisenä tai kaksivärisenä toteutettuna. Pääasialliset tuotteet ovat karkea yksikomponenttinen hartsilaasti Art Stuc Grosso ja hieno hartsilaasti Art Stuc Fino. Kaksivärisenä pinnan elävyys on kalkki-tai betonipintojen tapainen, ja yksivärisenä päästään hyvinkin sileään ja rauhalliseen pintaan. Pinta on himmeästi valossa kiiltelevä, kun suoja-aineeksi valitaan puolihimmeä Idropol. Lastan jälki ja suunta tekevät pinnasta mielenkiintoisen yksivärisenäkin. Toscana on pinnoistamme suosituin, aiemmin sitä kutsuttiin nimellä Sileä-efekti.

 

ASENNUSTAPA

Asennetaan lastalla ja telalla. Alle tulee tarvittaessa vesieriste. Ensimmäisenä Toscana-efektissä tulee telattuna pohjuste Reform, sitten tarvittaessa tasoitus lastalla käyttäen Art Stuc Grossoa. Art Stuc Finolla tehdään pinnasta sileämpi, kerroksia voi olla 1-3 halutusta pinnasta riippuen, asennus lastalla. Viimeisenä asennetaan suoja-aine Idropol.

 Asennusohje

Toscana asennusohje

 


 

BETON DESIGN

Beton Design-efekti on rouhea, struktuurinen pinta. Pinta tehdään yksikomponenttisten hartsilaastien Art Stuc Grosson ja Art Stuc Finon sekoituksella. Beton Design on helposti toteutettava ja näyttävä efekti. Pinta sopii moderneihin ja rustiikkisiin sisustuksiin, ja sillä saa luotua upean kontrastin yhdistettynä sileisiin pintoihin. 

 

ASENNUSTAPA.

Asennetaan lastalla ja telalla. Alle tulee tarvittaessa vesieriste. Ensimmäisenä Beton Design-efektissä tulee telattuna pohjuste Reform, sitten tarvittaessa tasoitus lastalla käyttäen Art Stuc Grossoa. Art Stuc Grosson ja Art Stuc Finon seoksella tehdään yksi tasainen ja yksi kuvioitu pinta, asennus lastalla. Viimeisenä asennetaan suoja-aine Idropol.

Asennusohje

Beton Design

 

 


 

 

RUSTICO

Rustico-efekti on rosoisen teollinen pinta, jossa pintaa voidaan kuvioida lastalla tai vaikkapa harjan tai ruohomattotyökalun avulla. Asennustapa on helppo ja nopea, kun halutaan rouheaa pintaa rennolla otteella. Efekti tehdään samoin kuin Beton Design, karkean ja hienon hartsilaastin seoksella.

 

ASENNUSTAPA

Asennetaan lastalla ja telalla. Alle tulee tarvittaessa vesieriste. Ensimmäisenä Rustico-efektissä tulee telattuna pohjuste Reform, sitten tarvittaessa tasoitus lastalla käyttäen Art Stuc Grossoa. Art Stuc Grosson ja Art Stuc Finon seoksella tehdään yksi tasainen ja yksi kuvioitu pinta, asennus lastalla. Pinta kuvioidaan joko lastalla levittäessä, ja sitä voi vielä kuvioida halutessaan esim. karkealla harjalla. Viimeisenä asennetaan suoja-aine Idropol.

Asennusohje

Rustico asennusohje

 

 


 

VENEZIA

Venezia-efekti on hienostunut, sileä hartsipinta, jossa pohjalla on kova kolmikomponenttinen hartsilaasti ja pinnalla sileä, läpikuultava hartsigeeli. Venezia-tekniikalla saa pinnasta kauniin monisävyisen ja elävän käyttämällä eri väriä kuin alla olevassa hartsikerroksessa. Yksivärisenä pinta on sileä ja rauhallinen.Yksivärisessäkin lastan jäljet ja eri suuntiin suuntautuneet vedot saavat valon elämään kauniisti pinnalla.

 

ASENNUSTAPA

Asennetaan lastalla ja telalla. Alle tulee tarvittaessa vesieriste. Ensimmäisenä Venezia-efektissä tulee telattuna pohjuste Reform, sitten tarvittaessa tasoitus Art Stuc Grossolla. Seuraavaksi lastalla levittäen Trico Decor, sitten lastalla levittäen IdroGel, ja viimeisenä suoja-aine Idropol tai ohennettu Pava Glass UV Colata.

Asennusohje

Venezia asennusohje

 


 

SABBIE DEL DESERTO

Sabbie del Deserto - Aavikkohiekka-hartsipinnoitteella saadaan kauniin eläväpintainen, helppohoitoinen ja kestävä pinta, joka hohtaa himmeästi metallinsävyissä. Sabbie del Deserto sopii erityisesti efektiseiniin ja esimerkiksi keittiön välitiloihin, kun halutaan näyttävää ja helppohoitoista pintaa. Tuote sopii myös lattioihin, mikäli päälle valetaan itsestään levittyvää hartsia. Tämä korostaa hiekkapinnan kolmiulotteisuutta.

Pohjaa on saatavilla viidessä eri värissä: kulta, pronssi, helmiäinen, kupari ja hopea.

Hopeapohjaa löytyy sävytettynä kahtena värinä: helmenharmaa ja shampanja.

 

ASENNUSTAPA

Sabbie del Deserto asennetaan siveltimellä. Hiekkaefekti tulee kauniisti esille, kun se sivellään ristiin rastiin siveltimellä. Ensin tulee hartsien pohjuste Reform, sitten ohut kerros hartsilaastia (sävytetty tai valkoinen, Art Stuc Grosso/Fino-seos tai Trico Decor). Pinnan kuivuttua asennetaan Sabbie del Deserto yhteen tai kahteen kertaan siveltimellä.  Päälle tulee suoja-aine Idropol.

Asennusohje

Sabbie Del Deserto


 

 

Leave a comment

back to top