marmorino roma

Marmorino Roma on monipuolinen kalkkilaasti, jolla voidaan saada aikaiseksi monenlaista pintaa. Sen marmorihiekkaa sisältävä koostumus saa valmiin pinnan kiiltämään himmeästi valon osuessa siihen. Valmis pinta on tyylikäs ja elävä.

Marmorino Romalla tehty pinta on erittäin hengittävä ja kestää erinomaisesti kosteuden ja lämpötilan vaihteluja. Se sopii käytettäväksi sekä sisä- että ulkoseinissä, mm. takan pinnoittamiseen ja kuivissa saniteettitiloissa. Marmorino Roma –kalkkilaasti voidaan asentaa esimerkiksi kipsilevyn, vanhan maalin, tasoitetun seinän tai lastulevyn päälle.

Tuote on sävytettävissä Belle Artin kalkkisävykartan mukaan sekä oman sävykarttamme mukaan maanläheisiin pehmeisiin sävyihin.

Kalkkilaastin raekoko on keskimäärin 0,7 mm. Se sisältää sammutettua ja pehmeää kalkkia, valikoituja marmorihiekkoja ja –pölyjä sekä kasvien ja mineraalien ainesosia.


rustico

Marmorino Roma Rustico on vapaampi, osittain sileä ja osittain rouhean epätasainen, elävä pinta.

Rustico asennetaan lastalla kahtena kerroksena, joista jälkimmäinen kuvioidaan esimerkiksi harjalla, ruohomattotyökalulla tai lisäämällä laastia kostean toisen kerroksen päälle.

beton design

Beton Design on rouhea ja vaihteleva, kolmiulotteinen pinta, jossa vaihtelevat karheat pinnat ja sileämmät kohdat. Se sopii erityisesti efektiseiniin sileän pinnan vastapainoksi.

Beton Design asennetaan lastalla kahtena kerroksena.

Spugnato

Marmorino Roma Spugnato –pinta on kauniin elävä kalkkipinta, jossa laastin seassa olevat kivet hierretään esiin sienellä. Pyörivin liikkein hierretty pinta muodostaa kolmiulotteisen, mutta rauhallisen ilmeen lopulliselle pinnalle. Luonnollinen sävyvaihtelu tuo lisää elävyyttä pintaan.

Spugnato asennetaan yhtenä kerroksena, joka levitetään ensin lastalla ja hierretään sitten kostealla sienellä pyörivin liikkein tasaiseksi. Asennus on yksinkertaista ja helppoa.

Lamato

Lamato on perinteinen Marmorino Roma –kalkkilaastilla tehty pinta, jossa marmorihiekan kiilto saadaan esiin liippaamalla pintaa kuivumisen aikana useaan kertaan. Pinnasta tulee samettinen ja himmeästi kiiltävä. Lopullisen pinnan värivaihtelu tuo pintaan hillittyä eloisuutta.

travertino

Marmorino Roma Travertino on kalkkilaastilla tehty Travertino-marmoria jäljittelevä pinta, jossa vaihtelevat kiiltävät, sileät pinnat, kolot ja rosoinen mattapinta. Kuvio tehdään yleensä vaakasuuntaisesti kuten Travertino-marmorissa. Pinta on ajaton, tyylikäs ja kauniin vaihteleva.